fredag 6 december 2013

Fallande priser innebär inte alltid att något blir billigare..

Thyssenkrupp AG som inte minst uppmärksammats i samband med att Christer Gardell gjort tidigare betydande investeringar och som samma Gardell nu dessutom nära på dubblat sitt innehav i.

Aktien handlas omkring idag i december 2013 för ca 17 euro ca -45% ner från 2010. Lockande att börja bottenfiska?

Jag ser dock vissa varningssignaler som gör att man bör dra öronen åt sig och verkligen räkna noga på den framtida underliggande intjäningspotentialen och absolut inte. Jag säger det igen. Absolut inte titta på den historiska aktiekursen. Varför?

Bolaget har investerat ca 12 miljarder euro i ett anläggning som man nu närmast vräker bort till pengar som närmast liknar kaffekassan ca 1,5 miljarder euro Arcelor Mittal & Nippon Steel som även står på andra sidan i transaktionen ett joint venture. Samtidigt vräker man ut diverse andra tillgångar såsom aktier som i konkurrenten Outokumpu som säljs med förlust.

Det innebär att man säljer ut inkomstbringande tillgångar till reapris för att finansiera den just nu blödande verksamheten. Förvisso gör man en nyemission knappt en miljard euro, pengar som kan förverkas snabbt om inte efterfrågan återvänder..

Kursen hittar du här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar