tisdag 18 mars 2014

Social aktiehandel

Nordnet har ju utnämnt sig själv till ledare inom social aktiehandel med efter sitt förvärv att följa-john-sajten shareville. Avanza är ju inte kända för några sådana satsningar men har säkerligen skissat på egna modeller för hur kunderna ska kunna dela innehållet (lite Robin Hood vibbar om man tänker kreativt kring att dela innehållet på depån) med andra kunder och sina vänner. Men det är ju odiskutabelt så att tex Lundaluppen och Ägamin tid påverkar andra genom sitt bloggande. Då tänker jag främst på funktionen relaterade aktier som visar vilka de vanligaste förekommande hos de som även har Mekonomen i detta fallet.

Är man snabb i svängarna kanske man till och med kan hinna före den stora massan och få lite hjälp av bloggläsarna som förmodligen påverkar kurser i småbolag som Amhult.

Kan man även tänka sig att det finns risk att sluga och giriga bloggare (nu syftar jag inte på ovanstående) kan köpa aktier och sedan snacka upp dem? Det känns svårt i Citigroup och AIG men mindre svårt i Protector.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar